Manipack IV

Az SCH-ps Kft. által kifejlesztett MANIPACK IV. bankjegycsomagoló gép a bankjegyek gyors, megbízható és higiénikus műanyagzacskós vákuumcsomagolását teszi lehetővé.

A készülék préselő egysége 1000 db-os bankjegykötegeknek a csomagoló tasakba helyezését könnyíti meg. A szorítópofák közé helyezett bankjegyek gombnyomásra összepréselhetők, majd egy másik gomb lenyomásával tolhatók a pofákra húzott műanyag tasakba. A szorítópofák - a csomagolt bankjegy méretéhez igazodva - egyszerűen cserélhetők.

 

A bankjegyekkel töltött tasak a vákuumkamrában zárható le. A kamra fedelét lecsukva automatikusan elindul a vákuumozás; a vákuum elérésekor megtörténik a tasak lehegesztése. A megbízható csomagolás érdekében külön-külön hegesztőszál végzi a csomag lezárását és a felesleges anyagrész levágását. A készülék kialakítása lehetővé teszi, hogy a műanyag tasak záróhegesztésébe besütött bélyegzés kerüljön. Így a bankjegyköteg csomagolásának helye, vagy a csomagoló személye azonosítható, megjelölhető. A bélyegzés feliratával ellátott szilikon gumi betét szükség esetén másikra cserélhető. A csomagolás befejeztével a fedél automatikusan felnyílik.

A beállítások az előlapon módosíthatók, a beállítások változtatásának jogosultságát kulcsos hozzáférés biztosítja. Működés közben a csomagolás pillanatnyi állapotát könnyen leolvasható, többnyelvű LCD kijelző mutatja.

Tekintettel a bankfiókok esetenként szűkös területi követelményeire a MANIPACK IV. berendezést asztali elhelyezésre és működésre alakítottuk ki. Amennyiben a MANIPACK IV.-et üzemeltetése során mozgatni szükséges, a berendezés tasak-tárolókkal és fékezhető kerekekkel ellátott állványra is helyezhető.