UV A/C

A Magyar Nemzeti Bank törvényben rögzített feladata, hogy a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címletösszetételű készpénzzel lássa el. A jegybank kiemelt figyelmet fordít a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, valamint a tudatos készpénzhasználatra. Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik hatékony eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata, ezért az MNB 2011-ben programot indított az UV-A/C-készülékek beszerzésnek támogatására.

 

A jegybank a pályázat során az UV-A/C-készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60%-ával (de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal) támogatja a programban résztvevő kiskereskedőket.

Cégünk által forgalmazott készülékek (UV AC1 és UV AC2) Magyarországon készültek, magyar szellemi termék, mely főként magyar alkatrészekből áll. A készülék két  hullámtartományban működik (UVA és UVC) , így nagyobb biztonsággal kiszűrhetőek a hamis bankjegyek. A készülékekben felhasznált alkatrészek ellenőrzött forrásból származnak (PHILIPS fénycsövek, elektronikák). Az egészségi határértékeknél jóval kisebb sugárzás sugárterhelés éri a felhasználót még napi 8 órás folyamatos használat mellett is. A kialakításnak köszönhetően (pl. UVC védernyő) még véletlenül sem lehet kiiktatni a biztonságos használathoz szükséges elemeket, ezáltal is védve a felhasználót a káros sugaraktól. A bankjegyet egyetlen oldalirányú mozgatással lehet ellenőrizni.

 

Árak:

UV AC1: 26.400 Ft + ÁFA,

az MNB támogatása e készülék esetén nettó 15.840 Ft, így a támogatás elnyerésével e termék ára: 10.560 Ft + ÁFA

UV AC2: 39.600 Ft + ÁFA,

az MNB támogatása e készülék esetén nettó 20.000 Ft, így a támogatás elnyerésével e termék ára: 19.600 Ft + ÁFA

 

További információk:

MNB honlap

MNB támogatás igénylése

Készülék kiválasztási segédlet